How well do you know about the Settle in Estonia Programme, which helps foreigners who have arrived in Estonia to adapt and become accustomed to local life more easily? Test your knowledge and win a € 200 gift card to Hestia Hotel Laulasmaa Spa!
Before you start please read the rules for participation in the campaign.

Settle in Estonia Quiz

Results

Settle in Estonia Quiz

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Settle in Estonia Quiz

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Go

#1. What is the Settle in Estonia programme?

Correct answer: The Settle in Estonia programme is a study program offered by the Estonian state that helps foreigners who have arrived in Estonia to settle and adapt here more easily. The program, which consists of various training courses, provides an overview of the functioning of the Estonian state and society and the daily organization of life.
Go

#2. Who is the Settle in Estonia programme for?

Correct answer: All foreigners with a residence permit or right of residence who have arrived in Estonia during the last five years are welcome to participate in the Settle in Estonia programme.
Go

#3. In which Estonian cities do the Settle in Estonia programme training courses take place?

Correct answer: Training courses take place in Tallinn, Tartu and Narva. If necessary, organizations and companies can order training courses.
Go

#4. How long does a training course last?

Correct answer: A training course lasts one day and takes 8 hours to complete

Go

#5. How can I register for the Settle in Estonia programme training courses?

Correct answer: You can register for the training courses via the Settle in Estonia programme website www.settleinestonia.ee

Go

#6. How much does it cost to participate in the Settle in Estonia programme training courses?

Correct answer: The training courses are free

Go

#7. Is participation in the Settle in Estonia programme compulsory?

Correct Answer: Participation in the the Settle in Estonia programme is voluntary

Go

#8. In which languages are the training courses given?

Correct answer: The training courses are given in English and Russian

Go

#9. From what age can you participate in the training courses?

Correct answer: The training courses are designed for children and young people aged 3-15 as well as adults

Go

#10. Why is it useful to participate in the Settle in Estonia programme training courses?

Correct answer: The training courses provide you with the necessary and practical knowledge of Estonian society and culture, as well as good recommendations on how to adapt more smoothly to life here and at the same time expand your circle of acquaintances.
Finish
RULES FOR PARTICIPATION